No Waste, Just Taste


Vilken vacker, användbar bok "No Waste Just Taste" är. Karin Sundgren som arbetat många år som kock uppmuntrar oss, både genom praktiska råd och recept, att slänga mindre mat. I klimatets och våra plånböckers namn, men vid det här laget tvivlar jag på att någon behöver övertygas om vikten att minska på sopberget och käka mer hållbart.

I boken berättar Sundgren för oss hur man picklar fula rotfrukter, gör egen ketchup av övermogna tomater, räddar gammalt bröd och gör svampfond plus "falsk tapenade" av gamla torra champinjoner.

Boken är verkligen fullspäckad med allt möjligt, även för mig som inte äter animaliska produkter, men de idéer som jag tar till mig och redan börjat använda mig av är:

- Första hjälpen-lådan: en låda i frysen där jag lägger alla mina skal och skruttar för att sedan koka buljong på.
- Gamla torra brödkanter som blir ströbröd.
- Sallad på blomkålsblad.
- Pesto på örtstjälkar
- Och så var det det där med de torra svampinjonerna...

Boken är som sagt väldigt fin. Men den är också användbar för alla. Recepten och tipsen är enkla och man behöver inte köpa till massa dyra ingredienser för att göra sina räddade matsopor till aptitliga sidorätter.

Titel: No waste, Just taste
Författare: Karin Sundgren
Förlag: Bookmark förlag
Sidor: 159


Comments