Jag var nyfiken på "Uteköket" i egenskap av blivande självförsörjare och nu också jurtaägare. Det boende jag och min familj kommer att bo på den närmsta tiden, i alla fall då och då, är inte tillräckligt stort för att ha kök inomhus. Samtidigt vill jag inte nöja mig med en liten kokplatta. Ska vi odla massvis med egen mat för att sen bara hacka ner den i en kastrull?
Mauritz Larsson Stormgaard är kock, och har, precis som vi kommer att ha, två hektars köksodlingar till sitt förfogande där han lagar mat till restauranggäster, anordnar catering och events. Jag blir väldigt inspirerad av bilderna på hans utekök, även av de små ritningarna och ska definitivt både fixa öppen eld, eldgrop, rök, grillbord och vedugn. Alltså, tänk er bara att sätta på vedugnen på morgonen en kall vinterdag och till lunch få varmt, nybakat surdegsbröd. Det är så att man ryser...
Recenpten är kul och innovativa och äntligen hittar jag något som innehåller bronsfänkål, något som min trädgård består av till en orimligt stor del. Andra intressanta ingredienser är citrontagetes och sesamblad. Grillat äpple med misokaramell någon?
Titel: Uteköket
Författare: Mauritz Larsson Stormgaard
Förlag: Natur & Kultur
Comments
Post a Comment