"Bröd, bakverk och godsaker. Med och utan gluten. Alltid med blomster. Året om."
Detta måste vara den vackraste bakbok jag haft i min ägo. Annelie Andersson, med instagramkontot @anneliesblomsterochbakverk, bakar och bloggar och tar fantastiska bilder av sina alster. Nu har hon fått ge ut en kokbok, indelad i årstider med massvis med bilder man blir glad av.
Det första receptet jag gjorde var en vegansk version av Annelies päron- och ingefärakaka som blev så god att jag upprepade receptet fyra gånger samma vecka. I ugnen just nu finns ljuvligt doftande sesamknäcke med havssalt och fänkålsfrön. Under höstrecepten ser jag bland annat fram emot att också baka:
- kokostoppar utan socker
- teffbröd, lingonbröd, morotsfrallor m.fl.
- galette med äpple & mandelkräm...
Även om klimatet agerar lite underligt just nu kan ni väl ändå känna att vintern är på gång? Jag längtar i alla fall till jul redan. Under vinterkapitlet finns:
- kaffekavring
- mjuk pepparkaka
- lingontryffel
- fikonmarmelad med citrus & kanel
- saffransgömmor...
Och så ser vi fram emot vårens:
- tre sorters mandelkakor
- kringelbröd
- nattjäst grytbröd på dinkel & havre
- hallonmuffins med havresmul
Och till slut kan sommarbaket bestå av följande:
- havre- och durrafrallor
- korintkakor
- hallonkladdkaka med lemon curd & maräng (samt recept på lemon curd)
- flädersirap
- mazarin med rabarbercheesecake
Många av recepten är glutenfria, även om det inte framkommer i namnet vilket är extraroligt för de som är känsliga för det.
Titel: Blomster & Bakverk
Författare: Annelie Andersson
Förlag: Bladh by Bladh
#blomsterochbakverk #blomster&bakverk #annelieandersson #bladhbybladh #glutenfribakning #bakbok #kokböcker
Comments
Post a Comment