Yogamat



Cecilia Davidsson, från cateringfirman Curlyfoods, har skrivit en fin liten kokbok fullspäckad med spännande mat. Recepten är nästan uteslutande plantbaserade, en hel del raw, och väldigt, väldigt färgglada allihopa.

Hon delar upp recepten i frukostar, drycker, yogabrunch, luncher, middagar, tapasmingel och treats. Däremellan har hon ett kapitel om köksyoga och intervjuer med yogamänniskor om deras inställning till mat och smaker.

Vad är det då för mat vi bjuds på? Ja, Davidsson frestar till exempel med:

- Blomkålssmul att strö över maten
- Citrongräsbuljong med alger till hemmakontorslunchen (ska nog göra det idag!)
- Trädgårdssmoothie när ogräset blommar i vår
- Gheestekta äpplen med ingefära till frukost
- Sötpotatisfalafel

Själv gjorde jag bland annat kryddig blomkål med örthummus och kålsallad som var mycket god. Rödbetsfalafeln var inte heller dum med sin myntadipp, och den kryddiga banankakan serverade vi med vinbär från frysen i brist på lingon. Mycket gott! 

Ikväll ska vi göra vårrullar och nästa vecka har jag dessutom massvis med mungbönsgroddar att servera till!

Titel: Yogamat - för frukost, middag & treats
Författare: Cecilia Davidsson
Förlag: Semic

#yogamat #kökspreppblomkålssmulohvardagsrecept #yogamatförfrukostlunchmiddagochtreats #ceciliadavidsson #semic #semicförlag

Comments