För ett knappt år sedan var Birgitta Höglunds "Gröna, sköna tillbehör" en av de första böckerna jag recenserade för detta bokkonto och jag blev totalcharmad av de fina fotona och uppfinningsrika recepten. Nu har hon skrivit en ny kokbok med fokus på glutenfria kakor och bröd.
"Baka med frukt & grönt" består av recept på:
- Raw kakor/ bollar och tryfflar, (ex: syrliga mangobollar, blåbärstryfflar och raw kokoskaka)
- Småkakor och minimuffins (ex: pekannötmuffins, kladdkakemuffins med körsbär)
- Mjuka kakor, bullar och pajer (ex: frasig rabarberpaj i glas, pepparkakskladdkaka)
- Tårtor och bakelser (ex raw moussetårta med jordgubbar och lime)
Alla söta recept är utan vitt socker. Jag har fått ersätta en del ägg med "linfröägg" när jag har bakat (eftersom jag äter veganskt) men det har gått alldeles utmärkt. Har gjort både chokladrutor och citronkaka och blåbärsbullar...
- Matiga bakverk till picknickkorgen (ex: pizzamuffins, svamppaj med purjo och dragon)
- Mustiga matbröd (ex: sötpotatisbröd i stekpanna, gröna bönmuffins & zucchinibröd)
Jag ser mycket fram emot att ge mig på brödrecepten. Är ivägskickad till min mors sommarstuga ett par dagar nästa vecka så jag testar då, men jag har MYCKET höga förväntningar.
Titel: Baka med frukt & grönt - en glutenfri blandning av sött och salt
Författare: Birgitta Höglund
Förlag: Bladh by Bladh
#bakamedfruktochgrönt #englutenfriblandningavsöttochsalt #glutenfribakning #glutenfritt #kokbok #kokböcker #birgittahöglund #bladhbybladh
Comments
Post a Comment