Till alla små-, mellan och storbarsfamiljer som tycker att middagen kommer som en överraskning varje dag. Plötsligt är det kväll och barnen ska matas och vad i helskotta är det meningen att jag ska stoppa i dem egentligen?
Sara Ask och Lisa Bjärbo har skrivit kokboken för oss.
Jag har redan lagat en hel del ut kokboken, och det har varit jättegott. Jag har gjort Palak tofu, som trots att jag lagat tusen indiska grytor och använt tofu hundratals gånger ändå lyckades förvåna mig i hur lik den var Palak Paneer. Jag har slängt ihop en pasta med pepprig sås på aubergine (min favoritgrönsak, inte barnens), en krämig broccolisoppa med kikärtor, jordnötsbollar med crunch och rårakor med picklat pynt.
Boken är indelad i fem kapitel.
Först är det "vardagsvego" som har recept på enkla vardagsrätter som:
- Solrosburgare
- Latmanslasagne
- Knäckepizza med kantareller och avokado och
- Parmesanvåfflor med skogssvamp, lingon och smetana
Andra kapitlet, "Less is more" har recept med få ingredienser som:
- Haloumi carbonara
- Matig tomatsoppa med fänkål, potatis oh apelsin
- Capellini med tempeh, vitt vin, tomat och bladpersilja
- Socca med rödbetshummus, ruccola och fetaost
Sedan kommer lunchmat "Solorätter" för en med öppen lasagne och ungspannkaka för en.
"Det är såsen som gör det" heter fyran har mumsiga recept på:
- bowls,
- ungsrostade grönsaker med valnötshummus,
- glasnudlar med asiatisk pesto m.m.
Och såklart avslutas boken med efterrätter som:
- kokosglass,
- kanelkaka,
- semmelvåfflor,
- mazarinkaka
Massvis i boken att fortsätta testa för mig och min familj.
Titel: Kaosvego
Författare: Sara Ask & Lisa Bjärbo
Förlag: Ordfront
#kaosvego #saraask #lisabjärbo #ordfrontförlag #ordfront
Comments
Post a Comment