För ett tag sedan fick jag en jättefin kokbok i brevlådan. "Magic Vegan". Den är uppdelad i veckans alla dagar, så måndag är bön- och linsdag, tisdag: pasta och gryn, onsdag: hav och skärgård, torsdag: soppa och bröd, fredag: skog och äng, lördag: fest och lyx och så söndag: storkok och långbak. Jag tycker att det är en jättepraktisk uppdelning, även om jag mest experimenterat hej vilt.
Jag har lagat massor ur boken. Till exempel:
- Vegobiffar med ungsrostade grönsaker, majsröra och BBQ-sås (sjukt gott särskilt majsröran, tillagat i samarbete med 12-åringen)
- Melanzane el no osto (mumsigt!)
- Currygratäng (som fiskgratäng fast med tofu. Jag tyckte om den men i övriga familjen rådde delade meningar)
- Rårakor med skagenröra (gott)
- Palsternacksbergare (uppskattat av alla utom 7-åringen som ogillade skarpt)
- Moussaka (har ju gjort innan men påmindes om att det var längesedan)
- Mumsig höstgryta (muuuummms, dessutom tillagat av 12-åringen)
Ser också fram emot att göra "tre små rätter", "ängasoppa med ugnspannkaka", "nuggets på blomkål med sweet chilisås" och kåldolmar m.fl.
Författarna har också skrivit en vegankokbok med julrecept vars ost figurerade i tidningen Vego i julas. Så häftigt att kunna göra egen vegansk hårdost, en som min exman som hatar allt som inte är kött faktiskt tyckte om!
Jag rekommenderar verkligen den här kokboken till alla, även till rutinerade vegankockar.
Titel: Magic Vegan
Författare: Camilla Danilda & Barbara Kjellström
Förlag: Isaberg förlag
#magicvegan #camilladanilda #barbarakjellström #isabergförlag
Comments
Post a Comment