Konceptet för "Lunch hemma - snabba solorätter utan svinn" är enkelt. Om nu fler och fler av oss jobbar hemifrån är det väl vettigt att vi lär oss det mest effektiva sättet att laga vår egen lunch, både tidsmässigt och råvarumässtigt, samtidigt som vi inte tappar i inspiration eller i smak.
Cina Risberg har delat upp recepten i kokboken i olika avsnitt. De första handlar om att använda rester, såsom brödkanter, ostkanter och gamla trötta grönsaker. Efter det ger hon tips på rätter som "praktiskt taget lagar sig själva" följt av ännu lättare recept, sådana som tar hjälp av lite halvfabrikat. På vägen får vi recept på röror, tillbehör och såser och en lista med supersmaksättare och så tips på en fin knytkalasig lunch med vänner i trädgården.
Jag har lagat en del ur boken. Väldigt lite är veganskt (men mycket vegetariskt), så jag har veganiserat det jag själv lagat :)
Jag har lagat:
- Ungsfrittata med bröd och broccoli (förvånansvärt gott!)
- Risoni- och grönkplssallad med smaksatt brödsmul
- Rödbetspesto med gnocchi
- Morotspesto med pasta
- Majssoppa med jalepenos
- Sötpotatissoppa med röd curry
- Kimchitoast
- Tapenadeish på svarta bönor
- Snyggrostade morötter med hummus
Det finns fortfarande en hel del för mig att veganisera i boken, men en del är svårt. För er som inte är veganer kommer här ett urplock av rätter jag inte kommer att kunna laga men som jag nog hade uppskattat tidigare ;-):
- Inte en helt vanlig macka (med äggröra, skinka och picklade senapsfrön)
- Belugalinser med sparris och pocherat ägg
- Krispig brödsmulefeta med avokado- och gurksallad
- Spetskåltomelett med tonkatsusås
- Tomatsoppa med mac & cheese-topping
- Tuna melt quesadilla
- Svartkålssallad med ägg, rågbrödskrutonger och dilldressing
Och vet ni vad, denna fina kokbok ska snar lottas ut här på kontot, så häng kvar och kolla in då och då...
Titel: Lunch hemma
Författare: Cina Risberg
Förlag: Ordfront
#lunchhemma #snabbasolorätterutansvinn #cinarisberg #ordfrontförlag #ordfront #kokböcker
Comments
Post a Comment