Mundekullas gröna kök

Här var det matporr i stora lass! Stephanie Verstift har en stark kärleksrelation till både kursgården Mundekulla och till mat. Så pass att hon lämnade sitt liv i Nederländerna för att flytta dit och jobba, med maten och med att ta hand om gästerna på sitt eget, fina lilla vis. Det hon lagar är grönt, ofta veganskt annars vegetariskt.

Bilderna är så fina att man spricker, men ändå är de flesta recepten förvånansvärt enkla. 

Hittills har jag lagat:

- Panzanella med fänkål, apelsin och plommon - mumsigt!
- Pumpasoppa med salvia och rökt paprikapulver - varmt och gott
- Vitkålssoppa med mandelgrädde & rostade frön - kul med vitkålssoppa
- Kambodjansk sallad med pak choi & mango - exotiskt :-)
- Potatismos med picklade senapsfrön & potatischips - ny sorts potatismos
- Koreansk bimbibap - familjeklassiker på nytt sätt
- Senapsgryta med vitkål, morötter, dill & citron - mycket gott men behöver ännu mer vin!
- Lökbhaji med yoghurtsås - mannens favorit

Utöver dessa utsökta rätter bjuder Verstift på massor av frukost- och såsrecept. Eller var sägs om:
- Morotstsatsiki med oregano & ungsbakad vitlök
- Äppelchutney med kryddor
- Vegansk majonäs mes gräslök, harissa eller citron
- Risgrynsgröt med apelsin, ingefära & kanel
- Fröbröd med hasselnötter
- grötfrallor m.m.

Ett par efterrätter får vi också ta del av: 
- Apelsin- & mandeltårta med limekokosgrädde
- Kladdig tahinikaka med choklad & havssalt
- Vegansk chokladganachepaj per plommonkompott

Love, love, love. Och även om du inte lagar en enda rätt är det värt att bara sitta och bläddra och dregla över bilderna.

Titel: Mundekullas gröna kök
Författare: Stephanie Verstift
Förlag: Bazar

#mundekullasgrönakök #matochinspirationfråndesmåländskaskogarna #stephanieverstift #mundekulla #mundekullaskök #bazarförlag #bazarforlag

Comments