Ni vet kanske inte detta om mig, men jag och min man drev Sveriges första rawfoodcafé här nere på Österlen. Kiviks lilla råa, hette det och var igång under fem år. Jag äter inte alldeles för lite rawfood nuförtiden, och vet att jag borde äta mer. Därför blir jag så nyfiken när en sån här bok publiceras!
"Rå söt" är inte en 100% rawfood bok, det är lite blandat. Men vad alla recepten har gemensamt med raw food är att alla recept är fria från gluten, soja och vitt socker. Istället används nötter, mandelmjöl, nötsmör, glutenfria havregryn och som sötning dadlar, lönnsirap, kokossocker och andra alternativ.
Redan första dagen boken landade hos mig gjorde min dotter "peanutbutter and jelly fudge", enkla tryfflar med jordnötssmör och en fyllning gjord på egengjord hallonsylt med chiafrön. Supergott.
Själv försökte jag mig på äppelmarängerna med aquafaba men misslyckades helt, de blev mer lika fruktläder än maränger. Sedan gjorde jag asläckra kolabars med en supermumsig dadelkola i mitten. Jag har gjort liknande förr men dessa var bättre.
Och i söndags gjorde vi en chokladmoussetårta som vad rätt gudomlig!
Recept kvar som jag kommer att/ vill prova:
- Rödbetsbrownies med avokadofrosting
- Granolabars
- Sandwichkakor
- Matchasufflépraliner
- Moussetårta med mango
- Blåbärsgalette (fast kanske med björnbär som vi har frysen full av!)
- Banoffepaj
- Lingon- och pepparkakscupcakes
- Choklad- och havtornstårta
- Hasselnötsentremet
Räcker gott till hela höstens matlådor!
Titel: Rå söt
Författare: Viktoriia Rumiantseva
Förlag: Polaris fakta
#råsöt #polarisfakta #rawfoodrecept #rawfoodböcker #kokböcker #levautansocker #sockerfri #boktips #bokrecension #bokbloggare #recension #bokstagrammare #bokstagram
Comments
Post a Comment