Allt ska växa

🌱Recension🌱

Jag har läst ”Allt ska växa – en berättelse om den lille Carl Linneaus” för min 8- och 5-åring. Och så har jag läst den själv en gång till. Minst.

Boken handlar om Carl von Linné när han är liten och hur han går omkring och berättar om naturen och om sig själv för sin lillasyster Anna. Porträttet som växer fram av storebrodern är ett av en självsäker och kunnig liten kille som har fullt av stöttning hemifrån, även om mamman hade velat att han skulle bli präst. Samtidigt får vi se att de förutsättningar Linné hade för att studera och bli en "stor man" inte delades av andra. Som till exempel hans syster, eller de fattiga i byn.

Boken var lite för lång och abstrakt för 5-åringen men 8-åringen tyckte om den. Hon gillade illustrationerna, vilket också jag gjorde. Dom gjorde mycket av boken. Stämningen och känslan. Färgerna är lagom dämpade och skuggning och ljus gör allt så gemytligt. Allt som allt är det en fin bok, i stor del baserad på dialog mellan bror och syster vilket gör den väldigt intim och gullig. 

Titel: Allt ska växa
Författare: Ulf Nilsson & Cecilia Heikkilä
Förlag: Lilla piratförlaget

 #alltskaväxa #ulfnilsson #ceciliaheikkilä #lillapiratförlaget #lillapirat #barnbok #barnbokstips #barnböcker #boktips #bokrecension #bokbloggare #recension #bokstagrammare #bokstagram

Comments