🍋Recension🍅
Vi har under början av höstterminen fått hem diverse matkassar för att förenkla tillvaron, dessvärre tyckte vi att Hello Fresh hade för mycket mjölkprodukter (även om barnen älskade maten), och att Enkla Kassen hade jättegoda recept men mindre barnvänliga. Nu är det tillbaka till kokböcker och menyplanering som gäller. Perfekt då att få inspiration av Madeleine Landley!
Det jag gillar med "Vegomat - från gryta och gratäng till paj och pirog" är att så mycket är just grönsaksbaserat. Istället för att använda halvfabrikat och låtsaskött används faktiskt den hela råvaran. T.ex. gjorde vi augergineschnitzel (med curryremoulad och krämigt mos), det var mycket gott (fast man behövde äta något fler schnitzlar än om det varit quorn ;-)). En rätt som "bakad rotselleri med morotspuré, picklad lök och rostade frön" är också ett exempel där en rotväxt får spela söndagsstek.
Utöver det har vi gjort en mumsig "Allt-på-en-plåt med pumpa, hasselbackspotatis, kål och äpple" (med vegansk feta smulad ovanpå efter ungsvistelsen) och "Gräddig panna med potatis, brysselkål och dragon" (älskar brysselkål!!!)
Men andra recept som fr det att vattnas i munnen:
- Hasselbackszucchini med grönsaksquinoa (Ska vi äta massor av när vi får nästa års zucchiniskörd)
- Kikärtscrepes med svamp- och potatisfyllning
- Gräddig spetskål med citron, kapris och pressad potatis
- Smörfräst broccolini med rökiga morotschips och potatisgratäng
- Kantarellgratäng med svartkål, oliver och soltorkade tomater
Så, med andra ord massor kvar att upptäcka!
Titel: Vegomat - från gryta och gratäng till paj och pirog
Författare: Madeleine Landley
Förlag: Semic förlag
Comments
Post a Comment