Samlade recept & råd Happy Food

 🌿RECENSION🌿

Detta kommer att bli min nya "dregla över-bibel" varje gång jag ska göra veckans veckomeny! Boken är en guldgruva, en samlig av de bästa recepten samt texter ur författarnas tidigare böcker "Happy Food", "Happy Food 2.0" och "Happy Food Green". Jag gillar särskilt texten om att vägra hälsohets, om att det är bättre att vara ganska bra på alla plan i livet, träning, kost, avslappning, relationer, än att vara superbra på ett och skita i de andra. 

Dessutom har de lagt till lite i den nya boken, de pratar om den fermenterade maten mer än tidigare och tipsar bland annat om hur man gör fermenterad grönsaksjuice.

Jag har lagat dessa recept (kolla stories för några av bilderna):
- Socca med karameliserad lök och råhyvlad champinjon
- Passata
- Kål- & potatissoppa
- Grillad aubergine fylld med getost, russin & ägg
- Karameliserad lök med gårdagens bröd och färska tomater
- Supersallad med quinoa, pak choi och ananas
- Rå pumpa- och ingefärssoppa
- Misorostad potatis och endiver med vitlökskräm (fast utan den sistnämnda eftersom jag inte hade svart vitlök)
- Aubergineröra med brödstekt broccoli och chili (mums)

Och i helgen ska det tillredas bönbiffar med spiskummin och viltlök och raw food-bar med kakao, dadlar och nötter. Mest av nostalgiska skäl. Och för att fotot är mycket finare än mina bars när jag gör dom.

Boken är väldigt fin som inspiration men det finns två problem för mig personligen, och för min familj. Det ena är att jag inte har många av ingrediensena i kylen till vardags, det andra så klart att vi i vår familj äter väldigt lite animaliska produkter. I andra kokböcker är kött/ mejerier ofta verktyg i en helhet och jag kan lätt "översätta" ett recept till ett veganskt, i denna är den animaliska ingrediensen ofta en integral del av ett recept. Det spelar liksom en större roll, trots att det kanske är i mindre portioner, och därför finns det många recept som inte går lika lätt att veganisera...

Men ni kan lite på att jag kommer att bläddra i den här massor ändå inför min matplanering. 

Titel: Samlade recept & råd Happy Food
Författare: Niklas Ekstedt & Henrik Ennart
Förlag: Bookmark

#samladereceptochrådhappyfood
#samladereceptochrådhappyfood
#niklasekstedt
#henrikennart
#kokbok

#happyfood
#nyttigmat
#grömkokbok
#medelhavskost
#kokbokmedelhavskost

#instagramläser
#bokälskare
#bokkärlek
#bokfotografi
#bookphotography
#recensioner
#älskaböcker
#bokhyllor
#läsare
#bookoholic
#lästips
#böcker



Comments