Driftens väg

 DRIFTENS VÄG av Lise Tremblay

👩👩👩👩👩👩👩👩👩👩👩👩👩👩👩👩

Förutom att det var ett stillsamt nöje att läsa novellerna i denna lilla volym måste jag också säga att det var härligt att hålla i den. Det gjorde någonting med mig att sitta och hålla i denna lilla, lilla bok med det nätta omslaget, tillförde någonting till stunden. Gjorde den trevligare kanske?

Driftens väg är en samling av fem noveller som alla handlar om samma sak. Om att lämna ett förhållande under den senare fasen av livet samt om vänskap. Mer specifikt om kvinnor i 60-årsåldern som lämnar (eller i ett fall blivit lämnad) sina äldre, förmögna manliga partners och om värdefulla relationer till andra kvinnor. Ibland knutna till mannen ifråga, ibland inte. 

Novellerna följer efter varandra som kapitel, den ena börjar där den andra slutar, men inga gemensamma karaktärer i någon som jag märkte. Vissa av novellerna slutade också så... tvärt. Som ett kapitel med en cliffhanger. Språket flyter på, med många fina och talande detaljer om både kvinnorna och de män som lämnas. Om deras vilja att förbli unga, om deras köpande av kvinnornas kärlek, om deras planer för kvinnornas liv. Uppbrotten är oundvikliga, men alla leder inte till frihet. Att läsa "Driftens väg" är som att lyssna in på berättarnas samtal med sina väninnor, eller ibland kanske sina terapeuter. 

Fin och nätt bok som passar att läsa till kvällsteet.

👩👩👩👩👩👩👩👩👩👩👩👩👩👩👩👩

#driftensväg #lisetremblay #ramus #ramusförlag #

Comments