Skogen

 SKOGEN av Anne Sverdrup-Thygeson

🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳

Som jag har längtat efter en ny bok av Anne! Hennes bok om insekter var, oväntat nog, något av det bästa jag har läst. Inte för att insekter inte är intressanta, men det krävs en otrolig talang för att skriva en bladvändare om ämnet som orsakade både högläsande för barnen och spontana skrattanfall...

Hursomhelst, "Skogen" är författad på samma ljuvliga sätt. Full av roliga fakta och intressanta historiaska anekdoter. Våra ekar, till exempel, var kommer de ifrån? Jo, ett gäng planterades år 1558 år sedan för att säkra byggnaden av alla fartyg kung en behövde. År 1975 tackade flottan nej till leveransen som istället användes till Whiskeytunnor och ambassadgolv.

Men det är inte endast våra vanliga träd vi får läsa om, utan även trädet Coccoloba Gigantifolia som har blad stora som matbord och Manshineel, dödsäppleträdet, vars delar alla är så giftiga att endast att stå under det kan framkalla blåsor och brännskador. 

Även andra delar av skogen synliggörs, såsom insekter och mycel, då bland annat i sin roll som predatorer!

En underbar bok med offantlig informaitonsrikedom i lättsmält format. Det görs ännu bättre av fotografier och illustrationer som gör boken rätt vacker också.

🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳


#skogen #annesverdrupthygeson #polaris #polarisfakta

Comments