Budgetträdgården

BUDGETTRÄDGÅRDEN av Filip Johansson

🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏

Här har vi en riktig plånboksräddare inför odlingssäsongen!

Om ni följer Filips instagramkonto @gardenr och/ eller läst hans första bok "Trädgårdshacks" så vet ni vad som gäller. I "Budgetträdgården" får vi massor av hacks specifikt för att hålla kostnaderna med trädgården nere. Till exempel: visste ni att man inte behöver köpa såjord varje år? Nope! Det fixar man genom att blanda sand med lövmull och kompost (eller okej, man börjar kanske året innan med att fixa en jättefin kompost som man SEN kan använda i sin såjord, då).

Ett annat exempel på hur man kan minimera sina kostnader är genom att göra sina egna verktyg, t.ex. ett sårör av en tratt och ett elrör, en spade av en avklippt petflaska eller en eltandborste med sminkborste på för att hjälpa till med pollineringen.

Men den största kostnaden är väl kanske egentligen den som uppstår när en sådd man arbetat hårt för över natten äts upp av en välmenande men sjukt irriterande liten krabat. Här finns tips mot mördarsniglar, bladlöss, sork och mullvad samt lite större djur. Dessutom såklart en del om förökning och en fin reakalender så att man vet när man ska köpa vilka frön och vilka knölar... Superbra resurs så här på våren!

🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏

#budgetträdgården #filipjohansson #polarisfakta #polaris #gardenr #trädgårdshacks

Comments