Slow Fashion

 SLOW FASHION - din guide till smart och hållbart mode av Jennie Dahlén & Johanna Leymann

👕👕👕👕👕👕👕👕👕👕👕👕👕👕👕👕👕👕👕👕

Det här är en ny utgåva av den bok författarparet skrev 2016, men trots att det är 8 år sedan första upplagan släpptes har mycket litet hänt. Siffrorna är uppdaterade och visar inte en trevligare bild av den industri vi alla stöttar när vi går till H&M, Gina Tricot eller vilken annan Fast Fashion-butik vi än väljer (håller mig borta och handlar second hand💓).

Här får vi, som man kan vänta sig, läsa om arbetsvillkor på fabrikerna och löner som trots övertid inte går att leva på. Vi får läsa om material och kemikalier, vad produktionen kräver av miljön och hur materialen påverkar oss. Vi får också lära oss att läsa etiketter och tolka märkningar men också fundera på vad secondhandmarknaden bidrar till (egentligen inte mycket om man är konsument, men däremot om man är en av dem som slänger mer än köper...)

Sen kommer det trevliga, det man faktiskt kan göra om inte för att påverka så för att låta bli att bidra till en smutsig industri. Från att shoppa schyssta material till att ordna klädbytardagar eller låna kläder. Men såklart också hur man vårdar de kläder man faktiskt har. Hur man tvättar och stryker mindre. Hur man vårdar skor. Hur man lappar och lagar... ja, det mesta man behöver faktiskt.

Det som fastnar mest med boken är ju tyvärr den första delen, den där man får lära sig om allt det hemska, men det viktigaste är ju egentligen den andra delen. För det är ju i den vi måste börja... För börja måste vi, allihopa. 

👕👕👕👕👕👕👕👕👕👕👕👕👕👕👕👕👕👕👕👕

#slowfashion #dinguidetillsmartochhållbartmode #jenniedahlen #jenniedahlén #johannaleymann #ordfront #ordfrontfölag


Comments